LAPPI | POHJOIS-POHJANMAA

HUOPAKATOT

YKSITYISET | YRITYKSET | TALOYHTIÖT
Olipa kyseessä uuden katon asennus tai vanhan katon korjaus, meillä on ratkaisu tarpeisiisi. Asennamme huopakatot varmoin ja kokenein ottein kaikenkokoisiin kohtesiin.

KATTOJEN ASENNUKSILLE AINA 10 VUODEN ASENNUSTAKUU!

HUOPAKATTO

PALVELUMME

Ammattitaidolla, oikeilla työmenetelmillä ja laadukkailla materiaaleilla tehty huopakatto on erinomainen valinta rakennuksille, jotka kaipaavat luotettavaa ja pitkäikäistä suojaa. Tilaa meiltä täydellinen kattotoimitus tai yksittäisiä osia.

HUOPAKATON KORJAUS JA REMONTTI

Täydellinen tai osittainen huopakattoremontti vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla.

Käytämme ammattitaitoamme, asiantuntemustamme ja parhaita korjausmenetelmiä varmistaaksemme, jotta saamme palautettua huopakattosi parhaaseen mahdolliseen kuntoon.

UUDEN HUOPAKATON ASENNUS

Olipa kyseessä pala- tai hitsattava huopa, voit luottaa siihen, että uusi kattosi on laadukas, ja palvelee sinua pitkään.

Teemme myös pellitykset, sadevesijärjestelmän, kattoturvan ja piippujen sekä läpivientien pellitykset.

HUOPAKATON HUOLTO JA HOITO

Teemme kaikenlaisten kattojen huoltoja ja hoitotoimia, kuten pinnoituksia, maalauksia, pesuja ja kasvustojen poisto- ja torjuntatoimia.

Katso lisää huoltopalveluistamme
Täältä
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä oheinen kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
OTA YHTEYTTÄ
meiltä myös kattoturva ja sadevesi-järjestelmät sekä pellitykset!

VALITSE MEIDÄT YHTEISTYÖKUMPPANIKSESI

Olemme ylpeitä saadessamme tarjota ammattitaidolla ja kokemuksella tehtyjä laadukkaita ja kestäviä huopakattoja asiakkaillemme.

ASIAKASTYYTYVÄISYYS

Asiakkaan tyytyväisyys on meille tärkeä arvo, kuuntelemme toiveitasi varmistaaksemme, että palvelumme vastaa odotuksiasi.

LÄPINÄKYVÄ HINNOITTELU

tarjoamme reilun ja läpinäkyvän hinnoittelun, jotta saat parhaan vastineen rahoillesi.

KORKEA LAATU

Kattopalvelumme ei tarjoa vain luotettavaa palvelua, vaan myös vankan ammattitaidon, joka kumpuaa vuosien kokemuksestamme huopakattojen asennuksessa.

TUNNEMME PAIKALLISET OLOSUHTEET

Tunnemme paikalliset olosuhteet ja osaamme rakentaa, korjata ja huoltaa kattosi niin, että se kestää Pohjoisen Suomen säärasitteet. Käytämme parhaita menetelmiä ja korkealaatuisia materiaaleja kattoremonteissamme kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi. Valitsemme yhteistyökumppaneidemme kestäviä ja laadukkaita materiaaleja, jotka asennamme laatuvaatimusten mukaisesti.

TAKUU

Luotamme työmme laatuun, ja siksi annamme kaikille huopakattoremonteille 10 vuoden asennustakuun.

SUOMALAISTA TYÖTÄ

Palkkaamme paikallisia ammattilaisia ja opiskelijoita ja vaalimme suomalaista työtä, ammattitaitoinen mestarimme varmistaa aina, että työ on laadukasta.
Lue lisää etusivulta, miksi yhteistyö kannassamme kannattaa

MIKSI VALITA HUOPAKATTO?

Olemme koonneet huopakaton parhaita puolia päätöksesi helpottamiseksi.

KESTÄVYYS

Huopakatto on kestävä ja pitkäikäinen katemateriaali, oikein asennettuna ja asianmukaisesti huollettuna ja hoidettuna se voi kestää vuosikymmeniä. Huopakatto kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita, kuten kuumuutta, kylmyyttä, UV-säteilyä, sateita ja mekaanista rasitusta.

HUOLTO

Huopakatto pysyy hyvässä kunnossa pitkään oikealla huollolla ja hoidolla. Yleensä säännöllinen tarkastus ja puhdistus pitää katon hyvässä kunnossa. Kasvuston, kuten sammaleen ja homeen poisto onnistuu tähän tarkoitetuilla aineilla ja lisää katon käyttöikää.

VESITIIVIYS

Huopakatto on todella vesitiivis ja suojaa tehokkaasti rakennusta vuodoilta. Huopakaton tiiviit saumat ja vedenpitävät ominaisuudet estävät veden pääsyn rakenteisiin ja vähentävät riskiä kosteusvaurioille.

Huopa valikoituu usein etenkin tasakatoille ja loiville katoille katemateriaaliksi, sillä sen saa muotoiltua tiiviiksi ja vedenpitäväksi pinnoille, joihin vesi saattaa jäädä seisomaan. Tasaisemmilla katoilla esimerkiksi tiili- tai peltikatto voivat vaatia erityisiä tekniikoita ja järjestelmiä vedenpoiston varmistamiseksi. Lisäksi tiilikaton tai peltikaton asentaminen tasaiselle pinnalle voi vaatia lisätoimenpiteitä, kuten kattotuolien muokkausta tai erityisiä alusrakenteita

HELPPO ASENTAA

Huopakaton asennus on suhteellisen nopeaa ja helppoa ammattitaitoisen asentajan toimesta. Huovan kevyt rakenne mahdollistaa vaivattoman käsittelyn ja asennuksen.

KORJATTAVUUS

Mikäli huopakatteeseen tulee vaurioita, niiden korjaaminen on yleensä mahdollista ennen suuremman remontin tekemistä.

KEVEYS

Etenkin tasaisilla ja loivilla katoilla on etunsa sillä, että katemateriaali on kevyt, mutta kestävä ja vedenpitävä. Katon tulee kannatella suuria massoja lunta, jäätä ja kestää sateita ja valumisvesiä. Kevyen materiaalin käsittely on myös sujuvampaa ja nopeaa.

JOUSTAVUUS

Kattohuopa on joustava ja taipuisa materiaali, mikä tekee siitä sopivan ja helposti mukautuvan monenlaisille kattomuodoille. Huopaa voidaan muotoilla ja asentaa erilaisille katoille, kuten tasakattoihin, viistoille katoille ja kaareville pinnoille. Tasakatot vaativat erityisiä tekniikoita ja järjestelmiä vedenpoiston varmistamiseksi. Lisäksi tiilikaton tai peltikaton asentaminen tasaiselle pinnalle voi vaatia lisätoimenpiteitä, kuten kattotuolien muokkausta tai erityisiä alusrakenteita.

KUSTANNUSTEHOKKUUS

Huopakatto on yleensä kustannustehokas vaihtoehto moniin muihin katemateriaaleihin verrattuna juuri asennuksen helppouden ja nopeuden sekä alhaisempien materiaalikustannusten ansioista.

ÄÄNIERISTYS

Huopakatto on hiljainen katemateriaali. Hyvä äänieristys voi olla hyödyllistä meluisilla alueilla tai esimerkiksi sade- ja rakeisilla alueilla.

KORJAUS VAI KOKO KATON REMONTTI?

Usein huopakaton korjaus on kannattavaa ja tarjoaa lisää käyttövuosia pienemmillä korjaustoimilla. Joissakin tapauksissa on kuitenkin syytä pohtia, olisiko koko katon vaihto rakennukselle parempi vaihtoehto.

Tässä muutamia tilanteita, jolloin kannattaa harkita uuden katon asentamista korjaamisen sijaan:

VAURIO ON LAAJA

Mikäli huopakatto on kärsinyt laajoista vaurioista, kuten suurista vuodoista, suurista repeämistä tai laajasta kulumisesta, saattaa olla pitkällä aikavälillä kestävämpää ja taloudellisesti kannattavampaa asentaa uusi huopakatto sen sijaan, että korjattaisiin useita erillisiä vaurioita. Pahimmillaan korjaukset suojaavat huonokuntoista kattoa vain hetken, kunnes korjaustarvetta ilmenee jo toisessa kohdassa. Katso alempaa huopakaton minioppaasta, mitä asioita katon tarkastuksessa kannattaa ottaa huomioon.

TOISTUVAT ONGELMAT

Mikäli huopakattoosi liittyy toistuvia ongelmia, kuten jatkuvaa vuotoa tai korjaustarvetta, voi olla parempi investoida uuteen huopakattoon. Tämän myötä saat pitkäaikaisen ratkaisun ongelmiin ja vältät toistuvat korjaustoimet ja kustannukset.

KÄYTTÖIKÄ

Huopakatto on yleensä kestävä ja pitkäikäinen, mutta silläkin on käyttöikänsä. Mikäli huopakattosi on lähellä tai jo ylittänyt suositellun käyttöiän, voi olla järkevää harkita uuden huopakaton asentamista. 30 vuotta sitten asennettua huopakattoa kannattaa jo tarkastella kriittisesti vaihdon kannalta. Olennaista on myös se, miten kattoa on huollettu ja hoidettu sen elinkaaren aikana. 

RAKENNUKSEN RAKENTEELLISET MUUTOKSET

Mikäli suunnittelet merkittäviä rakenteellisia muutoksia rakennukseesi, kuten laajennuksia tai uudelleenmuotoilua, voi olla helpompaa ja tehokkaampaa asentaa uusi katto samalla, kun nämä muutokset tehdään. Näin varmistat yhtenäisen ja jatkuvan kattorakenteen koko rakennukselle.
On tärkeää arvioida huopakaton kunto huolellisesti ja keskustella ammattilaisen kanssa ennen päätöksen tekemistä. Voimme auttaa sinua arvioimaan katon kuntoa ja suosittelemaan parasta ratkaisua tarpeisiisi perustuen.

Huopakattotöistä kotitalousvähennystä

Vuonna 2023 saat vähentää omavastuun 100e jälkeen verotuksessa 40% useimmista asuntoon tai loma-asuntoon
teetetyn remontin työn osuudesta. Vähennys koskee työn osuutta, joten esimerkiksi matka-, jäte- ja materiaalikustannuksista ei saa kotitalousvähennystä.

Maksimi vähennysmäärä on 2250e henkilöä kohden, mutta jos tilaat remontin esimerkiksi puolisosi kanssa, myös veroetu tuplaantuu. Lue tarkemmat tiedot suoraan verottajan sivuilta.

Miniopas huopakaton huoltoon

Huopakatto eroaa muista kattotyypeistä esimerkiksi materiaalin ja rakenteen perusteella, mikä vaikuttaa myös huollon tarpeisiin.
Muista tehdä ainakin seuraavat toimet säännöllisesti, niin huopakattosi pysyy kunnossa pidempään

Säännöllinen tarkistus

Ota tavaksi käydä tarkistamassa katto aina keväällä lumien sulaessa katolta ja ennen talven tuloa.
Huopakatto voi olla alttiimpi tietyille vaurioille, kuten halkeamille tai kutistumiselle lämpötilan vaihteluista johtuen. Siksi säännöllinen tarkastus on erityisen tärkeää. Tarkista kattosi aina, jos havaitset epätavallista vuotoa tai vaurioita katollasi
Tarkista katteen pinnan kunto.
Etsi merkkejä vaurioista, kuten kohonneista tai irronneista huopapaloista, halkeamista, vuodoista tai heikentyneistä tiivisteistä. Katso huopakatteen kiinnitysten pitävyys, irtonaiset naulat ja ruuvit kielivät kiinnityksen heikentymisestä. Varhainen havaitseminen auttaa estämään ongelmien pahenemisen ja mahdollistaa nopean korjauksen.

Tarkista läpivientien, kuten piippujen ja ilmanvaihtoputkien ja antennien juuret, varmista, että ne ovat tiiviisti kiinni ja että tiivistykset ovat ehjät. Tarkista sadevesijärjestelmän kunto. Varmista, että rännit ja syöksytorvet toimivat kunnolla, jotta järjstelmä toimii oikein. Tarkista ja tarvittaessa korjaa kattoturvaan liittyvät osat, kuten kulkusillat ja lumiesteet. Irronneet ja repsottavat osat tulee aina korjata lisävahingon välttämiseksi. 

Korjaa vauriot heti

Vauriot on tärkeä korjata heti ne huomatessaan, jotta vältyt laajoilta vahingoilta
Jos huomaat huopakatossa halkeamia, repeämiä, vaurioituneita tiivistyksiä tai vuotavia läpivientejä tai muita vaurioita, ne tulee korjata itse tai ammattilaisen toimesta mahdollisimman pian. Korjaukseen tulee käyttää asianmukaisia tiivisteitä ja korjausaineita, jotka on suunniteltu huopakatteille.  Laajojen vaurioiden tai vuotojen yhteydessä, on suositeltavaa kutsua ammattilainen korjaamaan katto.

Puhdista säännöllisesti

Säännöllisen puhdistuksen yhteydessä voi huomata katolla alkavia vaurioita
Puhdista huopakatto säännöllisesti poistamalla roskat, lehdet ja muu lika. Ole varovainen pehmeän huopakatteen kanssa, että et vaurioita sen pintaa. Voit käyttää puhdistamiseen esimerkiksi harjaa tai pehmeää harjaspäätä varovasti poistaaksesi irtolian ja estääksesi niiden kertymisen kattoon. Myös paineilmalla voi varovasti puhaltaa roskia katon pinnalta ja kourujen pohjilta, mutta ole varovainen, ettet puhalla liian kovalla paineella katon pintaa rikki tai heikennä sen kiinnitystä ja saumoja.

Huopakatto tulisi puhdistaa ainakin kerran vuodessa, mutta erityisen tärkeää se on syksyllä, jotta lehdet ja muu roskat eivät tukkisi katon vedenpoistojärjestelmää.
Mikäli katto on erittäin likainen, voidaan käyttää mietoa pesuainetta, joka ei vahingoita katon pintaa. Käytä painepesuria harkiten etenkin iäkkäälle katolle, jotta paine ei irrota huovan sirotetta, saumoja ja kiinnitystä. Paineella tuleva vesi voi rikkoa hauraita kohtia ja saattaa veden syvemmälle katon rakenteisiin.

Huopakaton voi myös pinnoittaa. Tämä suojaa kattoa ja pidentää sen käyttöikää.
ota tavaksi
Huopakatto
tarvitsee 
säännöllistä
huoltoa!

Sammaleen ja levän poisto

Sammal ja levä voivat kiinnittyä huopakattoon tiukemmin kuin esimerkiksi peltikattoon
Etenkin kosteat olosuhteet edistävät sammaleen ja levän kasvua.  Sammal ja levä keräävät ja pitävät kosteutta, joka voi johtaa huopakaton kastumiseen ja sen seurauksena katon rakenteiden kosteusvaurioihin. Ne voivat aiheuttaa vaurioita huopakaton pinnalle. Sammal kasvaa usein kattojen saumakohdissa ja voi vähitellen heikentää niitä, mikä voi johtaa vuotoihin. Myös tiivistykset heikkenevät niiden tunkeutuessa rakoihin. Myös huovan eristyskyky ja veden virtaaminen saattavat heikentyä.

Huopakatto voidaan käsitellä sammaleen ja levän torjuntaan tarkoitetulla aineella. Noudata huolellisesti valmistajien ohjeita, jotta käsittely on tehokas ja toimii toivotulla tavalla.

Lumikuormien hallinta

Lumi ja jää voivat aiheuttaa katon rasittumista ja johtaa vaurioihin
Huopakatto voi olla herkkä raskaalle lumikuormalle. Lumi ja jää voivat aiheuttaa katon rasittumista ja johtaa vaurioihin. Elämme alueella, jossa usein esiintyy runsaasti lunta, pidä huolta siitä, että katto on asianmukaisesti suojattu. Katon ylikuormittumista tulee välttää. Poista ylimääräinen lumi kolaamalla, lumilapiolla tai harjaamalla varovasti.

Lisävinkit

Muista aina turvallisuus liikkuessasi katolla!
Vältä huopakaton tallaamista, etenkin kylmällä ja kuumalla säällä tai kosteissa olosuhteissa, jotta estät vahingot katteelle.

Varmista, että sadevedet poistuvat kunnolla katolta ja että rännit ja syöksytorvet ovat toimivia ja vapaita tukoksista.

Huolehdi, että ilmanvaihto katon alla toimii asianmukaisesti, jotta kosteus ei pääse kertymään katon rakenteisiin.

Noudattamalla näitä huopakaton hoitoon liittyviä ohjeita voit huolehtia kattosi perushuollosta ja pidentää sen käyttöikää.

Ja lopuksi.. Ajattele kattoasi ja sen osia kokonaisuutena, jolla on tärkeä tehtävä, jotta rakennuksesi pysyy terveenä ja kuivana. Katon osien toimintahäiriöt saattavat ajan myötä johtaa katon ja koko rakennuksen laajoihin vaurioihin.
huomaa
Katon vauriot
tulevat usein
hiljalleen,
mutta ne
voivat olla jo
laajoja kun
ne huomataan.
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä oheinen kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Nordic Nibias Oy
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivuilla oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Soita meille
Juha-Matti Aikio
+358 44 337 0303
Ota yhteyttä
info@kattomattinen.fi
info@nibias.fi
Kotipaikka
Tuulenkaato 14 96190 Rovaniemi
Copyright ©2023 Nordic Nibias Oy
Yksityisyys- ja Tietosuoja
Y-tunnus: 3227009-9 | Kaikki oikeudet pidätetään.