LAPPI | POHJOIS-POHJANMAA

PELTIKATOT

YKSITYISET | YRITYKSET | TALOYHTIÖT
Peltikattoremontti, korjaus ja uuden asennus ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella

KATTOREMONTEILLE 10 VUODEN ASENNUSTAKUU!

PELTIKATTO

PALVELUMME

Saat kauttamme kaikenlaiset peltikatot, kuten konesaumakatot, lukkosaumakatot ja profiilipeltikatot. Teemme myös erikoisempia kohteita, kuten kuparikattoja.
Pelti on kevyt, erittäin kestävä ja pitkäikäinen materiaali, joka kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita. Asianmukaisella hoidolla peltikatto voi kestää 50- ja jopa 100 vuotta. Asennamme peltikatot yli 20 vuoden kokemuksella!

PELTIKATTOREMONTTI JA KORJAUS

Yli 20 vuoden kokemus peltikattojen parissa on opettanut, miten peltikattoja remontoidaan ja korjataan. Teemme myös erikoisempia kohteita.

UUDEN PELTIKATON ASENNUS

Uusi rakennuksesi ansaitsee kestävän, laadukkaan ja pitkäikäisen katon. Asennamme kaiken kokoisiin kohteisiin peltikattoja laadukkaita materiaaleja ja oikeanlaisia työmenetelmiä käyttäen.

PELTIKATON HUOLTO JA HOITO

Pesemme ja pinnoitamme peltikattosi noudattaen kattoa säästäviä ja sen käyttöikää lisääviä työmenetelmiä. Tiedämme, miten peltiä pitää hoitaa ja huoltaa kestääkseen sille suunnitellun käyttöiän
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivun alaosassa oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.

MEILLÄ ON PELTIKATOISTA YLI 20 VUODEN KOKEMUS

Tiedämme miten kestävät, toimivat ja visuaalisesti hyvännäköiset peltikatot tehdään!

PERINTÖ

Peltiseppämme tietotaito ja osaaminen on hioutunut pitkän ajan saatossa oman isän ja setiensä opissa. Kun on saanut rauhassa kokeilla, erehtyä, yrittää uudelleen ja oppia, on syntynyt varmuutta, jota ylpeydellä voimme markkinoida laadukkaana työnä.

KOKEMUS

Meillä on tuhansia neliömetrejä erilaisia peltikattoja takana sekä lukuisia tyytyväisiä asiakkaita ja pitkäikäisiä kattoja. 

ASIANTUNTEMUS JA OSAAMINEN

Tiedämme, miten pelti käyttäytyy Pohjoisen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Pelti on materiaalina monipuolinen ja oikeissa käsissä sen tekniset ja visuaaliset ominaisuudet pääsevät loistamaan.

ASIAKASTYYTYVÄISYYS

Asiakkaan tyytyväisyys on meille tärkeä arvo, kuuntelemme toiveitasi varmistaaksemme, että palvelumme vastaa odotuksiasi.

LÄPINÄKYVÄ HINNOITTELU

tarjoamme reilun ja läpinäkyvän hinnoittelun, jotta saat parhaan vastineen rahoillesi.

TAKUU

Luotamme osaamiseemme, joten tarjoamme peltikattojen asennukselle 10 vuoden asennustakuun.

SUOMALAISTA TYÖTÄ

Palkkaamme paikallisia ammattilaisia ja opiskelijoita ja vaalimme suomalaista työtä, ammattitaitoinen mestarimme varmistaa aina, että työ on laadukasta.

PANOSTAMME OPPIMISEEN

Haluamme tarjota myös tuleville sukupolville mahdollisuuden oppia rakentamaan laadukkaasti, kestävästi ja ympäristöä säästäen.

MIKSI VALITA PELTIKATTO?

Peltikatto on kustannustehokas ratkaisu monenlaisiin kohteisiin.

KESTÄVYYS

Peltikatot ovat erittäin kestäviä ja voivat kestää useita vuosikymmeniä hyvällä huollolla. Ne kestävät hyvin sääolosuhteita, kuten tuulta, lunta ja sadetta. Se ei murene, halkeile tai homehdu kuten jotkut muut kattomateriaalit.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

Metallikatto on ympäristöystävällinen valinta. Se on 100% kierrätettävä, ja se voidaan valmistaa kierrätetystä materiaalista. Kestävän materiaalin uusimistarve on myös pitkä.

MONIPUOLISUUS

Peltikattoja on saatavilla monissa eri väreissä ja tyyleissä, joten ne voidaan mukauttaa sopimaan moniin erilaisiin rakennukseen.

KASVUSTO EI TARTU

Peltikatolla erilaiset kasvustot, kuten sammaleet, sienet ja homeet eivät menesty yhtä hyvin kuin monilla muilla katemateriaaleilla. Tämä pidentää katon käyttöikää.

VEDENKESTÄVYYS

Oikein tehty ja asennettu peltikatto on vedenkestävä. Vedenpitävyys saavutetaan käyttämällä erityisiä tiivistysmenetelmiä ja materiaaleja, jotka estävät veden pääsyn katon läpäiseviin kohtiin, kuten ruuvien ja naulojen reikiin. Tai konesaumakaton kohdalla kaikki saumat saumataan käsin vedenpitäviksi.

PALOTURVALLISUUS

Metallikatot ovat paloturvallisia, sillä ne eivät syty palamaan.

ENERGIATEHOKKUUS

Peltikatot heijastavat auringon säteilyä, mikä voi auttaa pitämään rakennuksen viileänä kesällä ja vähentää ilmastointikustannuksia.

KORJAUS VAI REMONTTI?

Peltikatot ovat tunnettuja kestävyydestään ja helppohoitoisuudestaan. Senkin käyttöikä tulee joskus päätökseensä. Lue alta, milloin remontti olisi korjausta kustannustehokkaampi ja järkevämpi ratkaisu.

LAAJA VAURIO

Mikäli peltikatto on kärsinyt laajoista vaurioista, kuten suurista vuodoista, ruostumisesta tai laajasta kulumisesta, saattaa olla pitkällä aikavälillä kestävämpää ja taloudellisesti kannattavampaa asentaa uusi kate sen sijaan, että korjattaisiin useita erillisiä vaurioita. Pahimmillaan korjaukset suojaavat huonokuntoista kattoa vain hetken, kunnes korjaustarvetta ilmenee jo toisessa kohdassa. Lue alta peltikaton minihuolto-oppaasta, mihin asioihin peltikaton tarkastuksessa kannattaa kiinnittää huomiota.

TOISTUVAT ONGELMAT

Mikäli peltikattoosi liittyy toistuvia ongelmia, kuten jatkuvaa vuotoa tai korjaustarvetta, voi olla parempi investoida uuteen peltikattoon. Tämän myötä saat pitkäaikaisen ratkaisun ongelmiin ja vältät toistuvat korjaustoimet ja kustannukset.

KÄYTTÖIKÄ

Peltikatto on tekotavasta riippumatta yleensä erittäin kestävä ja pitkäikäinen, mutta silläkin on käyttöikänsä. Mikäli peltikattosi on käyttöikänsä päässä tai ylittänyt sen, voi olla järkevää harkita uuden katteen asentamista. 40 vuotta sitten asennettua peltikattoa kannattaa jo tarkastella kriittisesti vaihdon kannalta. Huomaa kuitenkin, että esimerkiksi konesaumakatto voi kestää oikealla huollolla jopa vuosikymmeniä enemmän. Olennaista on, miten kattoa on huollettu ja hoidettu sen elinkaaren aikana.

RAKENNUKSEN RAKENTEELLISET MUUTOKSET

Mikäli suunnittelet merkittäviä rakenteellisia muutoksia rakennukseesi, kuten laajennuksia tai uudelleenmuotoilua, voi olla helpompaa ja tehokkaampaa asentaa uusi katto samalla, kun nämä muutokset tehdään. Näin varmistat yhtenäisen ja jatkuvan kattorakenteen koko rakennukselle.

Miniopas peltikaton huoltoon

Peltikatot ovat helppohoitoisia, oikealla huollolla ja hoidolla pidennät peltikattosi käyttöikää jopa vuosikymmenillä.

Opettele tekemään ainakin seuraavat toimet säännöllisesti, niin peltikattosi pysyy kunnossa pidempään

Säännöllinen tarkistus

Ota tavaksi käydä tarkistamassa katto aina keväällä lumien sulaessa katolta ja ennen talven tuloa.

Peltikin on altis sääolosuhteiden vaihtelulle. Katteen pinnoitteella on tärkeä tehtävä myös peltikatosta puhuttaessa. Säännöllisellä tarkistuksella voit huomata vauriot vielä niiden ollessa pieniä ja hallittavissa.
Tarkista läpivientien, kuten piippujen ja ilmanvaihtoputkien ja antennien juuret, varmista, että ne ovat tiiviisti kiinni ja että tiivistykset ovat ehjät.  Tarkista sadevesijärjestelmän kunto. Varmista, että rännit ja syöksytorvet toimivat kunnolla, jotta järjstelmä toimii oikein. Tarkista ja tarvittaessa korjaa kattoturvaan liittyvät osat, kuten kulkusillat ja lumiesteet. Irronneet ja repsottavat osat tulee aina korjata lisävahingon välttämiseksi. Katolla seisova vesi voi edistää ruosteen muodostumista.
Tarkista katteen pinnan kunto, pidä silmällä peltikattosi värimuutoksia, kuten kulumisen ja ruostumisen seurauksena tulleita vaurioita. Tarkista huolella peltikaton saumakohdat, etsi irronneita nauloja, ruuveja ja vääntyneitä peltilistoja.

Korjaa vauriot heti

Vauriot on tärkeä korjata heti ne huomatessaan, jotta vältyt laajoilta vahingoilta

Jos huomaat peltikatossa vaurioita, kuten reikiä, ruostetta, vaurioituneita tiivistyksiä tai vuotavia läpivientejä tai muita vaurioita, ne tulee korjata itse tai ammattilaisen toimesta mahdollisimman pian. Korjaukseen tulee käyttää asianmukaisia peltikatteille soveltuvia korjausmenetelmiä, jotta korjauksesta tulee pitävä. Laajojen vaurioiden tai vuotojen yhteydessä on suositeltavaa kutsua ammattilainen korjaamaan katto.
Pienet vauriot, kuten irronneet naulat, voi usein korjata itse, mutta suuremmat vauriot, kuten laajat ruostevauriot ja vuotavat kohdat suosittelemme korjauttamaan ammattilaisen ohjeilla tai toimesta, joka osaa suunnitella ja toteuttaa korjaukset peltikatoille soveltuvilla menetelmillä mahdollisimman pitkäikäisen ja teknisesti toimivan korjausratkaisun saavuttamiseksi.

Säännöllinen puhdistus

Säännöllisen puhdistuksen yhteydessä voi huomata katolla alkavia vaurioita

Roskat katolla voivat estää veden pois virtaamista katolta ja heikentää katetta. Hankaavat oksat ja terävät roskat voivat vaurioittaa katon pinnoitetta ja edesauttaa ruostumista ja puhki kulumista. Suuremmat oksat voivat myös tehdä suurempaa vauriota kerralla.
Puhdista peltikatto säännöllisesti poistamalla katon pinnoilta ja kouruista roskat, lehdet ja muu lika. Katon puhdistus ja pesu on hyvä suorittaa esimerkiksi pehmeällä harjalla ja lempeästi virtaavalla vedellä. Muista varoa peltikaton pintaa, jotta et suotta naarmuta sitä terävillä esineillä. Ole varoivainen myös käyttäessäsi painepesuria tai ilmanpainetta peltikatteen puhdistukseen, jotta et vaurioita saumoja. Painepesuria käyttäessä paineella ruiskutettua vettä voi päätyä peltikaton saumoihin ruostuttaen ja heikentäen niitä.  

Katteen pinnoitus

Maalipinta ja pinnoite suojaa peltikattoa korroosiolta.

Jos maalipinta vaurioituu, korroosio voi päästä alkuun. Katon maalaus noin 10-15 vuoden välein voi auttaa estämään korroosiota. Lisäksi maalaus parantaa katon ulkonäköä.

Lumikuormien hallinta

Lumi ja jää voivat aiheuttaa katon rasittumista ja johtaa vaurioihin

Lumi ja jää voivat aiheuttaa katon rasittumista ja johtaa vaurioihin. Elämme alueella, jossa usein esiintyy runsaasti lunta, joten pidä huolta siitä, että katto on asianmukaisesti suojattu. Katon ylikuormittumista tulee välttää. Poista ylimääräinen lumi kolaamalla, lumilapiolla tai harjaamalla varovasti. 
Peltikatolle kertyvä lumi voi aiheuttaa vahinkoa, erityisesti jos katolla on jyrkkä kaltevuus tai jos lumi on erityisen raskasta. Lumiesteiden tulee olla kunnossa, jotta katon alapuolella oleville tavaroille ja ihmisille ei aiheudu vaaraa. Etenkin keväällä valtava jää- ja lumimassa on painavaa ja voi kerralla katolta valuessa repiä katon rakenteita ja läpivientejä. Lumiesteiden puute aiheuttaa vakavan vaaran kulkuväylille lumen rysähtäessä kerralla maahan.

Lisävinkit

Muista aina turvallisuus liikkuessasi katolla!

Vältä katolla turhaa kävelyä ja liikkumista, jotta se saa rauhassa hoitaa tehtäväänsä, eikä katolle aiheudu lisävaurioita.

Varmista, että sadevedet poistuvat kunnolla katolta ja että rännit ja syöksytorvet ovat toimivia ja vapaita tukoksista.

Huolehdi, että ilmanvaihto katon alla toimii asianmukaisesti, jotta kosteus ei pääse kertymään katon rakenteisiin.

Noudattamalla näitä peltikaton hoitoon liittyviä ohjeita voit huolehtia kattosi perushuollosta ja pidentää sen käyttöikää.

Ja lopuksi.. Ajattele kattoasi ja sen osia kokonaisuutena, jolla on tärkeä tehtävä, jotta rakennuksesi pysyy terveenä ja kuivana. Katon osien toimintahäiriöt saattavat ajan myötä johtaa katon ja koko rakennuksen laajoihin vaurioihin.
ota tavaksi!

Peltikaton kattotöistä kotitalousvähennystä

Vuonna 2023 saat vähentää omavastuun 100e jälkeen verotuksessa 40% useimmista asuntoon tai loma-asuntoon
teetetyn remontin työn osuudesta. Vähennys koskee työn osuutta, joten esimerkiksi matka-, jäte- ja materiaalikustannuksista ei saa kotitalousvähennystä.

Maksimi vähennysmäärä on 2250e henkilöä kohden, mutta jos tilaat remontin esimerkiksi puolisosi kanssa, myös veroetu tuplaantuu. Lue tarkemmat tiedot suoraan verottajan sivuilta.
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä oheinen kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Nordic Nibias Oy
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivuilla oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Soita meille
Juha-Matti Aikio
+358 44 337 0303
Ota yhteyttä
info@kattomattinen.fi
info@nibias.fi
Kotipaikka
Tuulenkaato 14 96190 Rovaniemi
Copyright ©2023 Nordic Nibias Oy
Yksityisyys- ja Tietosuoja
Y-tunnus: 3227009-9 | Kaikki oikeudet pidätetään.