ROVANIEMI JA LÄHIALUEET

KATTOJEN HUOLTO JA KORJAUS

YKSITYISET | YRITYKSET | TALOYHTIÖT
Korjaamme ja huollamme eri katemateriaaleilla varustettuja kattoja. Pienet korjaukset ja huollot palvelemme Rovaniemen alueella, suuremmat toteutamme myös kauempana.

Korjaamme mineriittikattoja rikkomatta rakenteita, mutta emme valitettavasti tällä hetkellä tarjoa mineriittikattojen purkuja. 

KORJAUKSET JA HUOLLOT

PALVELUMME

Autamme sinua pitämään kattosi ja sen osat kunnossa ja toimivana, jotta se suojaisi rakennustasi kuten pitää. Olipa kyseessä pieni paikallinen korjaus tai kattava katon huoltopaketti, voit luottaa meihin.
Tilaa meiltä kattosi laajempi huoltopaketti, jossa käymme katteen lisäksi läpi myös pellitykset, laudoituksen käsittelyn, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät. 

MAALAUKSET JA PINNOITUKSET

Pinnoitamme kattosi, ja se saa uuden, upean ulkonäön ja lisää käyttövuosia. Pinnoitus on kustannustehokas tapa siirtää ja parhaimmillaan välttää suurempi remontti lähiaikoina. Käytämme laadukkaita aineita ja oikeanlaisia työmenetelmiä ja välineitä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

PESUT, PUHDISTUKSET SEKÄ TORJUNTA- JA SUOJA-AINEKÄSTTELYT

Puhdistamme kattosi katemateriaalin vaatimilla menetelmillä, välineillä ja aineilla. Poistamme kasvustot ja orgaanisen aineksen ja voimme käsittellä katteen suoja- ja torjunta-aineella. Oikeanlaiset työskentelytavat ja aineet takaavat onnistuneen lopputuloksen.

VUOTOJEN, VAURIOIDEN JA RAKENTEIDEN KORJAUKSET

Meillä on pitkä kokemus erilaisten kattojen korjauksista ja vedeneristyksestä. Vedeneristys vaatii tarkkuutta ja tietoa katemateriaalien käyttäytymisestä eri sääolosuhteissa. 

Mikäli tarvitset suurempaa remonttia, niin autamme uuden katemateriaalin valinnassa. 
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivun alaosassa oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
AUTAMME SINUA PITÄMÄÄN KATTOSI KUNNOSSA!

Ehjä katto on terveen rakennuksen välttämättömyys!

Katon kunnolla on ratkaiseva merkitys rakennuksen pitkälle elinkaarelle.
Säännöllisellä huollolla pidennät kattosi käyttöikää. Toimiva katto pitää rakenteet kuivana, jolloin asunto pysyy terveenä ja lämmöneristeet ilmavina. Aika-ajoin katon kuntoon on syytä kiinnittää huomiota ja tarkastaa sen kunto.

SUOMEN OLOSUHTEET VAATIVAT KATOLTA SUORITUSKYKYÄ JA TEHOKKUUTTA

Useat tekijät vaikuttavat katon kuntoon Suomessa. Maan sijainti pohjoisessa tuo mukanaan omat haasteensa. Tässä joitakin tekijöitä

Sääolosuhteet

Suomessa on neljä selkeää vuodenaikaa, ja kullakin on oma vaikutuksensa kattojen kuntoon. Talvella lumi ja jää voivat kerääntyä katolle aiheuttaen katolle painetta ja vaurioita. Keväällä sulamisvesi voi aiheuttaa vuotoja, jos katto ei ole kunnossa. Kesällä auringon UV-säteily voi haalistaa ja kuluttaa kattomateriaaleja. Syksyn myrskyissä roskat, lehdet ja oksat voivat tukkia rännit ja vesikourut.

Kattotyyppi ja -materiaalit

Eri kattotyypeillä ja -materiaaleilla on erilaisia ominaisuuksia sääolosuhteita ja ajan kulumista vastaan. Esimerkiksi tiili- ja peltikatot kestävät yleensä hyvin Suomen ilmastoa, kun taas bitumikattojen ja muiden pehmeämpien materiaalien kohdalla on tarpeen tehdä huoltoa useammin.

Lämpötilojen vaihtelut

Suomessa lämpötila voi vaihdella suuresti yhden vuorokauden aikana ja eri vuodenaikoina. Eri lämpötilat vaikuttavat materiaaleihin laajentaen ja supistaen niitä, joka voi aiheuttaa halkeamia ja muita vaurioita kattomateriaaleissa.

Kosteusrasitus

Kosteus on yleinen haaste Suomessa, erityisesti syksyllä ja keväällä. Kosteus voi tunkeutua vaurioituneeseen kattoon aiheuttaen vuotoja ja edistäen homeen ja lahon kasvua.

Rakennuksen ikä ja suunnittelu

Vanhemmissa rakennuksissa katto saattaa olla alttiimpi vaurioille, ellei sitä ole pidetty hyvin yllä tai uusittu ajoissa. Lisäksi rakennuksen suunnittelussa tehdyt valinnat, kuten katon kaltevuus, voivat vaikuttaa sen alttiuteen vaurioille.

Kasvillisuus

Puiden oksat voivat vahingoittaa kattoa myrskyissä, ja lehdet voivat tukkia rännit ja vesikourut, mikä voi aiheuttaa veden kertymistä katolle ja johtaa vaurioihin.

HUOLLON LAIMINLYÖNTI VOI JOHTAA IKÄVIIN SEURAUKSIIN

Tiesitkö, että vahingon sattuessa vakuutusyhtiölle on osoitettava, että katto on huollettu ohjeiden mukaisesti, eikä vahinko johdu huollon tai tarkastuksen laiminlyönnistä
Täysin huoltovapaata kattoa ei ole. Kaikki katot katemateriaalista riippumatta tarvitsevat huoltoa ja hoitoa elinkaarensa aikana kestääkseen suunnitellun käyttöikänsä

Katon huollon ja hoidon laiminlyöminen voi johtaa useisiin ongelmiin, jotka voivat olla sekä kalliita että hankalia korjata. Ohessa joitakin mahdollisia seurauksia
Rakennus ei selviä ilman ehjää kattoa, joten suojele rakennuksesi tärkeintä osaa. Säännöllinen huolto auttaa havaitsemaan pienet ongelmat, kuten halkeamat tai vuotavat saumat, ennen kuin ne muuttuvat suuremmiksi ongelmiksi. Tämä voi vähentää korjauskustannuksia pitkällä aikavälillä

VUODOT

Yksi yleisimmistä huollon laiminlyönneistä seuraavista ongelmista ovat vuodot. Vuotava katto lahottaa rakenteita nopeasti, mikä puolestaan kasvattaa korjauskustannuksia. Vuotava katto voi aiheuttaa vesivahinkoja rakennuksen sisällä, joka saattaa vaikuttaa myös rakenteisiin, eristeisiin ja sisustusmateriaaleihin.

HOME JA LAHO

Rakenteisiin tunkeutuva kosteus edistää homeen ja lahon kehittymistä, mikä voi vaarantaa rakennuksen rakenteita ja aiheuttaa terveyshaittaa.

ENERGIAHUKKA

Katon huonokuntoiset tai vaurioituneet osat voivat heikentää rakennuksen eristyskykyä, mikä johtaa lämmön karkaamiseen ja kasvaviin lämmitys- ja jäähdytyskustannuksiin.

KATON ELINIÄN LYHENTYMINEN

Ilman asianmukaista huoltoa ja hoitoa, katto ei todennäköisesti kestä niin kauan kuin se voisi. Tämä tarkoittaa, että saatat joutua uusimaan katon ennenaikaisesti, mikä voi olla merkittävä kustannus.

TURVALLISUUS

Vaurioitunut katto voi olla turvallisuusriski. Esimerkiksi heikko tai mädäntynyt katto voi romahtaa, ja jää tai lumikuorma voivat aiheuttaa vaaraa alapuolella liikkuville ihmisille. Säännöllinen huolto ja korjaus auttavat ehkäisemään tällaisia riskejä.

ESTEETTISET HAITAT

Katto on yksi rakennuksen julkisivuista ja merkittävä osa rakennuksen ulkonäköä.  Huonokuntoinen katto heikentää rakennuksen yleisilmettä.

SADEVESIJÄRJESTELMÄN TOIMINTAHÄIRIÖT

Vesi voi kerääntyä katolle tai valua seinille ja ja perustuksiin ja sitä kautta rakennuksen rakenteisiin.

KATTOTURVA HEIKENTYMINEN

Tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet ovat tärkeä osa toimivaa kattoa. Lumimassa on hengenvaarallinen, jos se pääsee tippumaan katolta massana jonkun päälle. Katollasi käy todennäköisesti lisäksesi joitakin ammattilaisia, kuten nuohooja, jonka pääsy läpivientien luokse on välttämätöntä.

VAKUUTUS

Erilaisia vahinkoja tarkastellessa vakuutuusyhtiö tutkii, onko se korvausvelvollinen. Katon ikä ja kunto voivat vaikuttaa korvaukseen merkittävästi. Jos katto on vanha ja sen kunnossapito on laiminlyöty, vakuutusyhtiö voi katsoa, että osa vahingosta johtuu normaalista kulumisesta eikä korvaa kaikkia kustannuksia. Toisaalta, jos katto on hyvin huollettu, korvaus voi olla suurempi.

Myös esimerkiksi palovahingon sattuessa sinun tulee osoittaa vakuutusyhtiöllesi, että piiput on asianmukaisesti nuohottu tai vesivahingon kohdalla, että kattoa on huollettu.

RAKENNUKSEN ARVON LASKU

Kaikki edellä mainitut seuraukset voivat vaikuttaa rakennuksen arvoon. Mikäli harkitset rakennuksen myyntiä, voi katon kunto vaikuttaa hintaan sekä myyntiaikaan merkittävästi. 
Katon asianmukainen huolto ja hoito voivat säästää sinulta paljon rahaa ja vaivaa pitkällä aikavälillä, puhumattakaan vakavista rakenteellisista vaurioista tai terveysriskeistä, joita voi syntyä, jos katto pääsee huonoon kuntoon. Silloin korjauskustannuskin nousee eri hintaluokkiin.

PALVELUPAKETTI

Jos katollasi ei ole vielä laajan kattoremontin tarvetta, mutta se kaipaa kunnostusta, miten olisi kattosi kattava huoltopaketti, jossa käymme katteen lisäksi läpi myös pellitykset, räystäslaudoituksen käsittelyn, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät? Tarkistamme, korjaamme, huollamme ja uusimme tarpeen mukaan.
Tilaa meiltä kattava kunnostuspaketti, joka voisi edetä esimerkiksi seuraavanlaisesti.

1. KATON KUNNON ARVIOINTI

Huoltotoimet alkavat huolellisella tarkastuksella, tämä perusteella pystymme hahmottamaan tarvittavat korjaustoimet ja niiden kustannukset. Tarkastamme esimerkiksi läpiviennit, pinnoitteen, aluskatteen ja katon rakenteen kunnon. Lisäksi kiinnitämme huomiota myös kattoturvaan, sadevesijärjestelmään sekä kattoa kiertävään räystäslaudoitukseen. Saat korjausehdotukset sekä kustannusarvion. Toteutamme korjaukset ja ehostukset haluamassasi laajuudessa.

2. VUOTOKOHTIEN JA VAURIOIDEN KORJAUS

Korjaamme mahdolliset vauriot ja vuotokohdat katteessa ja läpivienneissä. Usein havaitaan vuotavia piipun juuria, irtonaisia kattoturvaturva- tai sadevesijärjestelmiä.

3. PUHDISTUS JA PESU

Puhdistamme katon roskista ja orgaanisesta aineksesta katemateriaalille ja sen kunnolle soveltuvalla menetelmällä. Usein käytämme harjausta ja pesua. Tarvittaessa suoritamme pesun ja käsittelemme katon torjunta- ja homeenestoaineella tarkoin kattopinnan vaatimusten ja valmistajan ohjeen mukaan.

4. SADEVESIJÄRJESTELMÄ JA KATTOTURVA

Uusimme tai kiinnitämme hyväkuntoiset, mutta irronneet järjestelmät paikalleen. Esimerkiksi tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet ja rännit ja syöksytorvet osittain tai kaikki samaan pakettiin.

5. PINNOITUS

Monia katemateriaaleja voidaan pinnoittaa. Huolellisen pesun jälkeen voimme suorittaa pinnoituksen.

6. VIIMEISTELY

Halutessasi maalaamme pensselillä laudoitukset katon väriin sopien tai haluamallasi värillä. Voimme uusia kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmän ja pellittää piiput sekä läpiviennit.
Pakettiin voidaan lisätä toiveidesi mukaan esimerkiksi ovien ja ikkunoiden pellityksiä tai muuta tarpeenmukaista

Katon huolloista kotitalousvähennystä

Vuonna 2023 saat vähentää omavastuun 100e jälkeen verotuksessa 40% useimmista asuntoon tai loma-asuntoon
teetetyn remontin työn osuudesta. Vähennys koskee työn osuutta, joten esimerkiksi matka-, jäte- ja materiaalikustannuksista ei saa kotitalousvähennystä.

Maksimi vähennysmäärä on 2250e henkilöä kohden, mutta jos tilaat remontin esimerkiksi puolisosi kanssa, myös veroetu tuplaantuu. Lue tarkemmat tiedot suoraan verottajan sivuilta.
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä oheinen kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Nordic Nibias Oy
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivuilla oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Soita meille
Juha-Matti Aikio
+358 44 337 0303
Ota yhteyttä
info@kattomattinen.fi
info@nibias.fi
Kotipaikka
Tuulenkaato 14 96190 Rovaniemi
Copyright ©2023 Nordic Nibias Oy
Yksityisyys- ja Tietosuoja
Y-tunnus: 3227009-9 | Kaikki oikeudet pidätetään.