LAPPI | POHJOIS-POHJANMAA

KATOT

YKSITYISET | YRITYKSET | TALOYHTIÖT
Uudet, remontoitavat tai huollettavat kohteet. Kattomattiselta saat
kaikki palvelut saman katon alta.
KATOILLE 10 VUODEN ASENNUSTAKUU!

HYVIN TEHTY KATTO PALVELEE VUOSIKYMMENIÄ!

 Pidämme huolta katostasi toiveidesi mukaan. Olemme apunasi katon suunnittelussa ja materiaalien valinnassa ja teemme tarpeenmukaiset korjaukset aina pienistä paikkauksista koko katon uusimiseen. Tarkastamme kattosi kunnon ja korjaustarpeet, saat samalla tarjouksen remontista. Meiltä asennettuna erilaiset kattoratkaisut.

KATTO

PALVELUMME

TILAA MEILTÄ ILMAINEN
ARVIO- JA  
TARKASTUS-
KÄYNTI
Valikoimaamme kuuluu laajasti erilaisten kattojen remontointiin, huoltoon ja hoitoon liittyviä ja vedeneristykseen liittyviä palveluita

• Huopakatot: hitsattava ja palahuopa

• Peltikatot: konesauma-, lukkosauma-, ja profiilipeltikatto

• Kattoturvatuotteet, kuten tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet

• Sadevesijärjestelmät, kuten kourut, sadevesikaivot ja syöksytorvet

• Piipun pellit, piipun hatut

• Läpiviennit

• Aluskatteen ja läpivientien korjaustyöt
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivun alaosassa oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.

OIKEIN TEHTY KATTO SUOJAA RAKENNUSTASI PITKÄÄN!

Katossa on useita osia, joilla on kaikilla tehtävänsä katon toiminnan kannalta

KATE

Kate on katon uloin kerros, joka on suoraan alttiina sään ja erilaisten rasitteiden vaikutuksille. Se ottaa vastaan ja suojaa kattoa sateelta, lumelta, tuulelta ja auringolta. Kate voi olla esimerkiksi tiiliä, peltiä tai huopaa.

ALUSKATE

Toimiva katto koostuu vedenpitävän katteen lisäksi ehjästä aluskatteesta. Aluskate on katteen alla oleva kerros, joka tarjoaa lisäsuojaa kosteudelta.
Se estää veden pääsyn rakenteisiin ja ohjaa tiivistyvän veden katolta pois, jos kate vaurioituu tai jos vettä pääsee katteen läpi esimerkiksi lumen sulamisen yhteydessä. Rikkinäinen aluskate voi aiheuttaa kosteus- ja homevaurioita ja lahottaa rakenteita.

ILMANVAIHTO

Riittävä ilmanvaihto ehkäisee kosteuden ja homeen syntymistä ja rakenteiden lahoamista. Ilmanvaihto järjestetään katemateriaalin mukaan eri tavoilla.

SADEVESIJÄRJESTELMÄ

Sadevesijärjestelmä on kokonaisuus, joka koostuu ränneistä, syöksytorvista ja vesikaivosta. Rännit keräävät sade- ja lumen sulamisveden katolta, jotka ohjautuvat syöksytorvia pitkin sadevesikaivoon. Perustuksille ja seinille päätyvä vesi voi aiheuttaa rakennukselle monia vauroita.

LÄPIVIENNIT JA PIIPPU

Piipun pellitykset suojaavat piippua muuttuvilta sääolosuhteilta. Pellityksellä varmistetaan piipun ja kattopinnan liitoskohdan vesitiiviys. Piipun hatun tärkein tehtävä on ehkäistä lumen, veden ja roskien päätyminen hormiin.

KATTOTURVA

Lumiesteet pitelevät valtavaa lumi- ja jäämassaa ja estävät sitä romahtamasta esimerkiksi kulkuväylien kohdalla. Kulkusillat varmistavat, että katon tarkastajan, kuten korjaajan, nuohoojan tai huoltajan on turvallista mennä katolle.

Katon ja sen osien
kunto voi
vaikuttaa vakuutuksiin!

Mikäli katon omistaja laiminlyö katon korjausta ja huoltoa, voi vakuutusyhtiön kanssa tulla vahingon sattuessa ongelmia. 

Tarkistukset, korjaukset ja huolto

Katolle tulee suorittaa korjaustoimia huomatessasi vaurioita katolla. Säännölliset tarkistus- hoitorutiinit auttavat huomaamaan katon vauriot ajoissa. 

Kattoturva

Kattoturuvan tulee olla kunnossa, jotta turvallinen tarkastus, puhdistus ja huoltotoimet onnistuvat. Myös ammattilaisten turvallinen pääsy katolle on tärkeää, kuten seuraavasta kohdasta käy ilmi.

Paloturvallisuus

Esimerkiksi nuohous on kiinteistön omistajan lakisääteinen velvollisuus, ja tärkeä paloturvalisuuteen vaikuttava toimi. Asumiskäyttöön tarkoitetussa rakennuksessa nuohous tulee suorittaa vuoden väilen, vapaa-ajan asuntoon riittää kolmen vuoden nuohousväli. Kiinteistön omistajan tulee huolehtia turvallinen liikkuminen katolla, muutoin esimerkiksi nuohooja saa kieltäytyä menemästä sinne.

Sadevesijärjestelmät

Puutteellisesti toimivaan tai puuttuvaan sadevesijärjestelmään tulee etenkin vahingon ja korvauksen yhteydessä viimeistään kiinnitettyä huomiota. Vakuutukseen sillä voi olla merkittävä vaikutus vahingonkorvausta mietittäessä. 

Katon eri osat

Tarkasteltiimpa mitä katon osaa hyvänsä, voi niiden kunnolla olla merkitystä vakuutusyhtiölle. Korvaussummien lisäksi vakuutusyhtiö voi jopa jossain tapauksessa olla myöntämättä kokonaan vakuutusta huonokuntoisen katon vuoksi. 
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä oheinen kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Nordic Nibias Oy
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivuilla oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Soita meille
Juha-Matti Aikio
+358 44 337 0303
Ota yhteyttä
info@kattomattinen.fi
info@nibias.fi
Kotipaikka
Tuulenkaato 14 96190 Rovaniemi
Copyright ©2023 Nordic Nibias Oy
Yksityisyys- ja Tietosuoja
Y-tunnus: 3227009-9 | Kaikki oikeudet pidätetään.