LAPPI | POHJOIS-POHJANMAA

SADEVESIJÄRJESTELMÄT JA
KATTOTURVATUOTTEET

YKSITYISET | YRITYKSET | TALOYHTIÖT
Asennamme ammattitaidolla toimivat ja turvalliset järjestelmät, jotka hoitavat tehtävänsä.

MEILTÄ ASENNETTUNA TAI TARVIKETOIMITUKSENA!

SADEVESI JA KATTOTURVA

PALVELUMME

Olemme asiantunteva ja luotettava kumppani sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden saralla. Autamme sinua suojaamaan kotisi sadevedeltä ja pitämään kattosi turvallisena!

SADEVESIJÄRJESTELMÄT

Tilaa meiltä sadevesijärjestelmät asennettuna tai materiaalitoimituksena! Rakennuksellesi tärkeä sadevesijärjestelmä kerää tehokkaasti ja ohjaa pois sadeveden ja lumen sulamisveden, estäen veden pääsyn rakenteisiin, kuten seinien ja perustusten lähelle.

KATTOTURVATUOTTEET

Asennamme tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet katollesi. Kattosi turvallisuus on tärkeää, jotta pääset tarkistamaan ja huoltamaan sitä ja esimerkiksi nuohoojan on turvallista työskennellä katolla ja ihmisten turvallista kävellä myös talvella ja keväällä katon alapuolella.
KATSO MYÖS KATTAVA PINNOITUS- JA HUOLTOPAKETTIMME KOHDASTA "HUOLTOPALVELUT"
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivun alaosassa oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.

SADEVESIJÄRJESTELMÄN PUUTE VOI JOHTAA LUKUISIIN ONGELMIIN

Sadevesijärjestelmän tehtävä on ohjata sade- ja sulamisvedet turvallisesti pois katolta ja rakennuksen perustuksista. Hyvin suunniteltu ja asennettu sadevesijärjestelmä suojaa rakennusta kosteusvaurioilta ja auttaa säilyttämään rakennuksen arvon. Ohessa muutamia seurauksia, mikäli se on puutteellinen.
Toimivan vedenpoisto- 
järjestelmän 
puute voi 
aiheuttaa merkittäviä korjaus-
kustannuksia pitkällä aikavälillä.

VEDEN KERÄÄNTYMINEN

Ilman sadevesijärjestelmää sadevesi voi kerääntyä katolle, muodostaen lammikoita, josta voi koitua lisäpainoa katolle ja lisätä katon vuotoriskiä. Lisäksi seisova vesi voi houkutella hyönteisiä ja muita haitallisia organismeja.

KOSTEUSVAURIOT

Katolta valuu sen käyttöiän aikana tuhansia litroja sadevettä sekä lumien sulamisvettä. Vesi voi valua rakennuksen julkisivua pitkin tai imeytyä rakenteisiin, kuten seinämiin tai kattoon. Pitkällä aikavälillä tämä voi aiheuttaa kosteusvaurioita, homeen kasvua ja rakenteellisia vahinkoja.

HOME JA KASVUSTOT

Vuodot ja kosteus luovat ihanteellisen kasvuympäristön homeelle ja muille kasvustoille ja kosteusongelmille. Nämä voivat vahingoittaa rakennusta ja tehdä sisätiloista epäterveellisiä.

MAAPERÄN EROOSIO

Katolta valuu suuria määriä vettä rakennuksen elinaikana. Vesi aiheuttaa maaperän eroosiota rakennuksen ympärillä, joka voi heikentää rakennuksen perustuksia ja johtaa vakaviin ongelmiin rakennuksen vakaudessa.

ULKONÄKÖHAITAT

Katolta valuvat vedet voivat aiheuttaa esteettistä haittaa rakennukselle ja lähimaisemalle. 
Huomaa, että vesivahingon sattuessa puutteellisten sadevesijärjestelmien vuoksi vakuutus ei korvaa vahinkoa.

KATTOTURVAN PUUTE ON RISKITEKIJÄ RAKENNUKSELLE JA IHMISILLE

Kattoturvatuotteet on suunniteltu turvaamaan katon huolto-, korjaus- ja puhdistustyöt sekä mahdollistamaan turvallinen liikkuminen katolla sekä sen alapuolella. Tässä joitakin riskejä, mikäli kattoturvassa on puutteita.
puutteellinen kattoturva voi aiheuttaa hengenvaaran kulkuväyliä käyttäville ihmisille ja vauroittaa katon alla olevaa omaisuutta.

LUMEN PUTOAMINEN

Ilman lumiesteitä lumi ja jää voivat kertyä katolle ja pudota odottamatta, etenkin keväällä kelien lämmetessä riski on suurimmillaan. Tämä voi aiheuttaa henkilövahinkoja, jos joku sattuu olemaan lähellä, ja se voi vahingoittaa myös alla olevia rakenteita ja tavaroita, kuten ajoneuvoja, terasseja, kasvihuoneita tai muita rakennuksia. Valtava massa voi myös repiä katon rakenteita valuessaan kattoa alas ja tippuessa maahan.

KATON VAURIOITUMINEN

Lumi- ja jäämassat voivat aiheuttaa painetta katolle ja vaurioittaa sen rakenteita. Etenkin keväällä suuri valuva lumimassa voi repiä katon rakenteita rikki.  

KATON HUOLTO VAARALLISTA

Kattoturvatuotteiden, kuten kulkusiltojen, tikkaiden ja turvakiskojen puuttuminen tekee katon huollosta ja puhdistuksesta vaarallista.  Erityisesti huolto- ja korjaustöissä on tärkeää, että katolla liikkuminen on turvallista.

VAIKUTUKSET VAKUUTUKSIIN

Vakuutusyhtiö voi pienentää korvausta tai jopa evätä sen kokonaan, jos se katsoo, että puutteellinen kattoturva on ollut osasyy vahinkoon. Tämä voi olla esimerkiksi tapaus, jos katto on vaurioitunut lumikuorman takia ja lumiesteitä ei ole ollut. Usein vakuutusyhtiöt vaativat lumiesteitä ja kattoturvatuotteita. Kattoturvaturvan puuteellisuus tai puuttuminen saattaa nostaa myös vakuutusmaksuja ja yhtiö voi jopa irtisanoa vakuutuksen.
huomaa, että vahingon sattuessa puutteellinen kattoturva saattaa vaikuttaa vakuutusyhtiön korvaukseen. 

Asennustyöstä kotitalousvähennystä

Kattotöistä kotitalousvähennystä
Vuonna 2023 saat vähentää omavastuun 100e jälkeen verotuksessa 40% useimmista asuntoon tai loma-asuntoon
teetetyn remontin työn osuudesta. Vähennys koskee työn osuutta, joten esimerkiksi matka-, jäte- ja materiaalikustannuksista ei saa kotitalousvähennystä.

Maksimi vähennysmäärä on 2250e henkilöä kohden, mutta jos tilaat remontin esimerkiksi puolisosi kanssa, myös veroetu tuplaantuu. Lue tarkemmat tiedot suoraan verottajan sivuilta.
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä oheinen kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Nordic Nibias Oy
Jätä tarjouspyyntö täyttämällä sivuilla oleva kaavake, tai voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse.
Soita meille
Juha-Matti Aikio
+358 44 337 0303
Ota yhteyttä
info@kattomattinen.fi
info@nibias.fi
Kotipaikka
Tuulenkaato 14 96190 Rovaniemi
Copyright ©2023 Nordic Nibias Oy
Yksityisyys- ja Tietosuoja
Y-tunnus: 3227009-9 | Kaikki oikeudet pidätetään.